Posjetitelji

četvrtak, 15. prosinca 2011.

Piletina u umaku od ananasa


Sastojci (za 2 osobe):

300 g pilećeg fileta
150 g ananasa (može i iz konzerve)
žličica karija
žličica začina
malo đumbira u prahu
0,5 dl slatke pavlake
malo soli i bibera
malo maslaca za prženje
1 dl vode
1 dl mlijeka

Priprema:

Pileće filete tanko nasijecite, a ananas na kockice. Pileće šnicle pospite začinom i pržite ih s obje strane, otprilike 15 minuta. Izvadite ih iz tave i na istoj masnoći popržite ananas nekoliko minuta, dolijte vodu i mlijeko i dodajte kari i đumbir. Ostavite da vrije na laganoj vatri 2-3 minuta. Umak zagustite slatkim vrhnjem, pa vratite u njega pečenu piletinu. Pustite još kratko da krčka. Po potrebi dosolite i zabiberite. Služite s krumpir pireom..

Nema komentara:

Objavi komentar