Posjetitelji

četvrtak, 15. prosinca 2011.

Ražnjići od Ananasa


Sastojci:

 800 g svinjskog mesa za ražnjiće
 1 ananas
 70 g smeđeg šećera
 3 žlice soja umaka
 sok od jednog limuna
 žlica isjeckanog peršinovog lista
 3 žlice ulja
 žlica senfa
 pola žlice bibera

Priprema:

Meso isijecite na kocke. Ananas oljuštite, izdubite sredinu i isijecite na pet jednakih dijelova. Izmiksajte jedan dio ananasa i sredinu. U pire dodajte sve začine i u njemu marinirajte meso preko noći. Isijecite preostali ananas i zajedno sa mesom redajte na štapiće za ražnjiće. Pecite na roštilju i povremeno premazujte marinadom. Od preostale marinade napravite umak: popržite je i zgusnite s malo gustina ili brašna. Umak poslužite uz ražnjiće ili ga dodajte u kuhani krumpir kao prilog.

Nema komentara:

Objavi komentar